Известие

Collapse
No announcement yet.

Подробности около разни ремонти на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от vernibgs Покажи съобщение
    Ами и аз не бях пипал 2год. И половина...... и както си вървеше всичко нормално,станах сутринта и останалото го написах по-горе Дано не ти се и случва , че гимнастиките са големи...
    Мислех, че си купил колата наскоро.То от всяка кола може да се очаква всичко по всяко време, но ако не си пипал нищо 2г. си е направо постижение!Няколко познати имам с други марки автомобили, които още по време на гаранциите правиха какви ли не ремонти, като единият е "шампион" -три турбини и точно след гаранцията - блокирал двигател и основен ремонт!!
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

• То обикновено,точно след "не пипане" така става. Особено като се говори за коли на 8-10 години и навъртяни 200к.
      156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
      147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
      159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• Моторче ел стъкла

Колеги здравейте!
        Незнам дали е подходящо точно тук,но усилено търся да закупя предна лява машинка за ел стъклата на 159..Ако някой продава този така рядък експонат нека се свърже с мен.Благодаря предварително

Comment

• Здравейте! Честита Коледа! Живи, здрави и безаварийно! Искам да ви попитам някой знае ли дали липсва само болта от снимката или е имало и нещо закрепено? Като гледам резбата не ми се струва възможно сам да е паднал. Последно я обслужвах в Екстрийм преди 2 седмици, смяна на масла, филтри и демпферна шайба. Колата е 159 sw 2.0 JTDm 125kw. Благодаря предварително!
          Attached Files
          Alfa Romeo 159sw 2.0JTDm 200 к.с. - Окт'10

Comment

• Добър вечер колеги.От сравнително скоро съм собственик на 159ка 1.9 8в 120кс.Искам да ви попитам относно съединител да ми препоръчате марка ,как са като цени и тнт също така как са нещата със подсилен съединител тъй като колата е чипвана и се замислям дали не е по добре да го подсиля.Всякакви мнения ще са ми от полза,това е първата ми Алфа и съм супер щастлив.

Comment

• Първоначално публикувано от Alfaa92 Покажи съобщение
              Добър вечер колеги.От сравнително скоро съм собственик на 159ка 1.9 8в 120кс.Искам да ви попитам относно съединител да ми препоръчате марка ,как са като цени и тнт също така как са нещата със подсилен съединител тъй като колата е чипвана и се замислям дали не е по добре да го подсиля.Всякакви мнения ще са ми от полза,това е първата ми Алфа и съм супер щастлив.
              Валео излиза най-добре като цена. Подсилен съединител според мен не ти трябва защото на 150коня е същия. Съединителят е саморегулиращ много приятно се натиска педала и е с по-дълъг живот от нормалния, но това при условие, че се зацепи със специален инструмент. Смени си и лагер-помпата и маховика евентуално, ако е тръгнал и, ако ти се дават пари разбира се. Аз смених всичко на моята преди 10-на дена + 2 нови фара и се заформи една хубава сума, но пък колата си заслужава.
              sigpic
              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Дай още малко пари си вземи съединител на Закс или Люк като компромисен вариант, това Валео има кофти навика да разкопчава лагера, а сваляне на кутията на 159ка не от най бързите процедури.

Comment

• Първоначално публикувано от S_BANKOV Покажи съобщение
                  Дай още малко пари си вземи съединител на Закс или Люк като компромисен вариант, това Валео има кофти навика да разкопчава лагера, а сваляне на кутията на 159ка не от най бързите процедури.
                  То с лагер помпа не беше ли
                  Fiat Punto 1.4GT 1996
                  Hyundai Tucson 2.0 2007
                  Renault Clio 1.5 2019

Comment

• не е задължително

Comment

• Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                      Валео излиза най-добре като цена. Подсилен съединител според мен не ти трябва защото на 150коня е същия. Съединителят е саморегулиращ много приятно се натиска педала и е с по-дълъг живот от нормалния, но това при условие, че се зацепи със специален инструмент. Смени си и лагер-помпата и маховика евентуално, ако е тръгнал и, ако ти се дават пари разбира се. Аз смених всичко на моята преди 10-на дена + 2 нови фара и се заформи една хубава сума, но пък колата си заслужава.
                      Колега, какви фарове взе, ако не е тайна... отзиви...
                      Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 06
                      Alfa Romeo 33 1.5 90hp 85
                      Ex: Alfa Romeo 156 1.8TS

Comment

• Първоначално публикувано от S_BANKOV Покажи съобщение
                        не е задължително
                        Тъй като 159 е с GM скоростни кутии, аз досега в живота си не съм виждал 159 с обратен съединител и закопчаващ се лагер. Не че нещо, но 159 не е 156/147.......
                        Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

• Първоначално публикувано от ivan_petkov_stz Покажи съобщение
                          Колега, какви фарове взе, ако не е тайна... отзиви...
                          Фаровете са Depo 300 и нещо лева ми излязоха като за мен някой, ако реши да сменя да свирка Доволен съм, светнаха както трябва, а и муцуната на колата "светна", дадох 5лв да ги регулират на стенд и станаха супер.
                          Attached Files
                          sigpic
                          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• S-BANKOV не ми се сърди, но ми прави впечатление че и тук си в стихията си, чети Code какво е написал, пак казвам не ми се сърдил

Comment

• Не се сърдя, и ще приема съвета ти. Благодаря за него.

Comment

• Колега SImba, аз преди няколко месеца търсих и едвам намерих втора употреба за 130 лв./ бр цялата окомплектовка ( машина с водачи и т.н.), ново ми предлагаха на цена 250 лв.
                                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
                                ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

Working...
                                X